T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Yaşar Paşalı İlkokulu

Küçük Bilginlere Montessori Eğitimi (Ayşegül Güven Eruyar)

Montessori; çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir. Çocuklar, Montessori eğitiminde, kendi öğrenimleri için yaratıcı seçimler yaparken, sınıf ve öğretmen ise yaşlarına uygun faaliyetler sunarak süreci yönlendirir. Dünyaya dair bilgiler keşfetmek ve kendi potansiyellerini geliştirmek için, çocuklar hem bireysel hem de gruplar halinde çalışırlar.

Küçük Bilginler sınıfı için Okul Öncesi Öğretmeni Sn Ayşegül Güven ERUYAR kendi tasarladığı oyunların yanı sıra hazırladığı materyallerle sınıfında montessori eğitimine başladı. 

Kısaca özetlemek gerekirse Küçük Bilginler Sınıfında her çocuk bir materyal alabilir. Aynı anda isterse sırasını beklemek zorunda. Materyaller amacına göre oynanmak zorunda. Sınıfta sessizlik hâkimiyeti var. Haftalık sirkülasyonlar ile koku çubukları, aktarma, günlük yaşam becerileri eklenecek. Tamamen çocuğun kendi kendine yetebilmesi ve zekâ geliştirici bir sistem ile eğitim görüyorlar.

Tüm malzemeler boy hizalarında.

Çocuklardan saklanan ya da dokunmaması gereken hiçbir şey yok.

Eğitimin öğrencilere çok faydalı olacağına şüphemiz yok. Çalışmalarından dolayı Okul Öncesi Öğretmenimiz Sn Ayşegül Güven ERUYAR'A teşekkür ediyoruz.


29-11-201929-11-2019


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2019 - Güncelleme: 29.11.2019 10:02 - Görüntülenme: 313
  Beğen | 4  kişi beğendi